×

TAG CLOUD

FORGOT YOUR DETAILS?

Ovako je to bilo prošle godine...

Video by NN.

Slovima i brojkama

Utrka 1. „Zenički noćni cener | Arcelor Mittal“ je održana 12.04.2018. godine. Utrka je bila limitirana na 500 učesnika i od 500 prijavljenih trčalo je njih 437, s tim što je bilo i 10-ak trkača koji su trčali bez broja i čipa jer se nisu uspjeli na vrijeme prijaviti. Od ukupnog broja prijavljenih 63% je bilo muškaraca, a 37% žena, od čega je najmlađi učesnik imao 14 godina, a najstariji 79.

S obzirom da su se pored trkača iz Bosne i Hercegovine prijavili i trkači iz još 6 država: Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Irske, Turske, utrka je bila međunarodni karakter što je utrku podiglo na viši nivo. Zanimljivo je da je ova utrka okupila i veći broj elitnih trkača, međutim važno je spomenuti i da je to većem dijelu trkača bila prva utrka ikada istračana kao i prvo trčanje. Prema komentarima dugogodišnjih trkača, ovo jedna od rijetkih utrka gdje se okupio velik broj elitnih trkača kao što su Ana Subotić, olimpijka iz Srbije, Srđan Samardžić, najuspješniji atletičar u BiH, Stefan Čuković, Alija Imamović reprezentativac BiH i jedan od najperspektivnijih mladih atletičara, Biljana Cvijanović, Zaim Šuman, Amela Trožić, Alma Hrnjić, Ermin Hastor, Ivan Bulić, te mnogi drugi.

Startni paket

Cijena startnog paketa je bila 15KM, a isti je sadržavao: dry-fit majicu, startni broj sa imenom i prezimenom, bašlije, čokoladicu, vodu Lejla, svijetleću narukvicu, kesicu Hydrostar praha, vaučer sa popustom za kupovinu u prodavnici sportske opreme Extra sports vaučere, kupone, flayer utrke sa mapom, kesu za lične stvari, te promotivni materijali naših sponzora.

Nagrade

Nagrade su se dodjeljivale u obliku vaučera u seharama, koje su ručno izradili zatvorenici Kazneno popravnog Zavoda Zenica – zatvorenog tipa za Zenički noćni cener. Novčane nagrade su iznosile: 1. Mjesto – 300,00 KM, 2. Mjesto – 200,00 KM, 3. Mjesto – 100,00 KM i 4. Mjesto – 50,00 KM.

U ženskoj konkurenciji je pobijedila Ana Subotić (0:38:55), a u muškoj Srđan Samarđić (0:32:21). Pored novčanih nagrada, nagrađeno je još 5 učesnika, najmlađi i najstariji, te još 3 slučajna, najsretnija učesnika.

Volonteri

Kako bi utrka prošla u najboljem redu angažovano je preko 90 volontera, među kojima su bila i tri tima saniteta Crvenog Križa Grada Zenica, pripadnici Gorske službe spašavanja, Izviđača, a pored njih je bilo i preko 50 policajaca pripadnika MUP-a ZDK PU Zenica PS Centar, koji su se brinuli za sigurnost trkača i gledalaca. Kako bi se dodatno osigurala sigurnost trkača angažovana je i hitna pomoć, a profesionalna Vatrogasna Jedinica Zenica je obavještena o utrci, promjeni režima saobračaja te su pozvani da budu u pripravnosti u vrijeme održavanja utrke.

Sponzori

Pored navedenih partnera projekta, realizaciji projekta su doprinijeli i drugi partneri projekta: Gradska uprava Grada Zenica, Izviđači Grada Zenica, Multiplex Ekran, voditelj Almir Hadžajlić, DJ Mirza Bošnjak, Plesna škola Nur, Škola fotografije, oficijelni fotograf Sanjin Ganić. Utrka se ne bi mogla realizovati bez sponzora koji su prepoznali dobru i pozitivnu priču i zajedno za nama doprinijeli da se zamišljene ideje rpetvore u djelo, a to su:

  • GENERALNI SPONZOR - ARCELOR MITTAL
  • ZLATNI SPONZORI: SARAJEVSKA PIVARA, ASA BANKA D.D. SARAJEVO I BAMCARD D.D. SARAJEVO, ZU APOTEKE ZENI-LIJEK
  • BRONZANI SPONZORI: UNIQA OSIGURANJE, ALBA D.O.O. ZENICA, ALMY D.O.O. ZENICA, ALMY GRADNJA D.O.O. ZENICA, MESSER BH GAS, FITNESS ELITE, DCOMP, VIENNA, PEKARA „SUNCE“, PRUŠČANOVIĆ, PROTEINI.SI, DUKAT FIT, SOLAZUR, EUROFER D.O.O. TUZLA, ELEKTROPRIVREDA, RED BULL, HYDROSTAR
  • PARTNERI: GRAD ZENICA, MULTIPLEX EKRAN, DRON.BA, CRVENI KRIŽ GRADA ZENICA, MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA PU ZENICA - PS CENTAR, NGO MARATHON SARAJEVO, DJ BOSNIAK, PLESNA ŠKOLA NUR, ŠKOLA FOTOGRAFIJE ZENICA, GBT – GRAFFO BALKAN TEKSTILE, MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT ZDK
  • GENERALNI MEDIJSKI POKROVITELJ: RTV ZENICA
  • MEDIJSKI: ZENICABLOG, ZENIT.BA, RADIO ACTIVE, NAŠA RIJEČ, MOJE TRČANJE, 072 INFO, TNT PORTAL, ZESPORT

Kako se dosta radilo na promociji utrke, prije same utrke je snimljen promotivni video sa Video produkcijom Dron.ba, a video najave utrke su snimili i naši najpoznatiji atletičari Amel Tuka i Lusia Kimani.

Dječija utrka

U sklopu utrke je organizovana i dječija utrka na 500m pod nazivom „Zenički noćni petak“, gdje je od planiranih 100 učešće uzelo 300 mališana.

Video by dron.ba

Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos da "Zenički noćni cener" bude to što je bio i postane to što je postao.

TOP