Grad podržao "Drugi zenički noćni cener"

22.01.2019. | glavni

Sharing is caring!

Grad #Zenica i Udruženje građana za razvoj i podršku planinarstva i sportskog turizma Vedro Zenica - Sekcija "Zenica trči" potpisali su Memorandum o saradnji i podršci na projektu "Zenički noćni cener". U ime Grada Zenica Memorandum je potpisao gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je ovom prilikom između ostalog rekao: "Udruženje Vedro je jedno od najaktivnijih omladinskih udruženja u gradu Zenica. Koliko sam upoznat od projektnog tima sekcije "Zenica trči" ovogodišnja organizacija je podignuta na veći nivo. To je projekat naše omladine i Gradska uprava će sa zadovoljstvom podržati ovu trku". Projekat "Zenički noćni cener" predstavlja rekreativnu utrku u dužini od 10 kilometara gradskim ulicama čiji je cilj pored promocije zdravih životnih navika i promocija Zenice kao centra sportskih dešavanja.

"Danas smo se uvjerili da je Gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem dokazala da je prijatelj zdravih životnih navika. Potpisivanje ovog memoranduma znači da ćemo još jednom biti ujedinjeni u nastojanjima da drugi Zenički noćni cener bude utrka na zavidnom nivou, kao i prethodne godine", istakla je Naila Muratović, PR menadžerica projekta, dodajući da je cilj u Zenicu dovesti kako profesionalne tako i rekreativne trkače. "Zenički noćni cener 2019" okupit će oko 600 učesnika, a ono što je novina ove godine je da će staza biti certificirana od strane Asocijacije za maraton i utrke na duge staze, što znači da će rezultati svih trkača i trkačica koji uspješno završe utrku u dužini od 10 km biti međunarodno priznati.  

Zajedno smo prijatelji zdravih navika i zajedno radimo dobre stvari za naš grad! 🏃‍♀️🏃‍♂️❗

Vidimo se 13. aprila 2019. godine na startnoj liniji!

USKORO više informacija o samom eventu, a do tada lajkajte naš FB page Zenica Trči, a imamo i instagram profil za zapratit pa bujrum 😁
#zenicatrči #budiprijateljzdravihnavika #uradidobrestvarizasvojgrad 👏👌💚🏃💪

Facebook stranica

Zenica Trči

Prijatelji

Sa Facebook-a

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Error: Server configuration issue

Zenica Trči

zenica trči logo

Newsletter

Brzi kontakt

Javite nam se:
zenicatrci@vedro.ba
info@zt.virtualdizajnstudio.ba

UG VEDRO, Sekcija Zenica Trči
Jalijski put 5 (Centar za Mlade)
72000 Zenica
Bosna i Hercegovina

Copyrights Zenica Trči 2024