2nd Unusual marathon

Sharing is caring!

Proteklog vikenda je održana jedna neobična utrka. Neobična je prije svega zbog svog naziva Unusual marathon. Neobična je jer se trči kroz čitavo Sarajevo, ali trotoarom. Neobična je jer se od prijavljenih trkača za štafetu izvlačenjem biraju štafete, pa do utrke ne znate s kim trčite.

🏃‍♂️🏃‍♀️I ovo neobičnu utrku su podržali trkači Sekcije “Zenica trči”. Zeničani Meliha, Lejla, Emir i Admir, te Mirza i Ferid Zeničani sa Sarajevskom adresom, su bili toliko hrabri da su se prijavili i trčali, neko štafetu, a neko full maraton. Iskrene čestitke, jer nije nimalo lako bilo trčati po minusu i zaleđenom terenu. 💪👏

🍊🍋Druga ekipa je imala svoju okrepnu stanicu i trudila se okrijepiti trkače i dati im maksimalnu podršku. Uživancija je bila biti sa druge strane, pa ohrabrivati ljude sa “Bravo, ajde još malo, nije ti puno ostalo”, iako ti kao trkač znaš da te to najviše nervira :).

Jedno jako zanimljivo iskustvo koje ćemo vjerovatno ponoviti i 2021. godine.

🔝Hvala NGT “Dečki u plavom” na pruženoj prilici, dobroj zabavi i čestitke za organizaciju. Posebne pohvale za nagradni fond koji je usmjeren na opremanje novih trkačkih nada.

#zenicatrči
#unusualmarathon